Medvinden

Southwind IIIFlower

Bitte ein Bit!

Så var vi äntligen på väg. Just nu sitter vi på flyget, någonstans över Atlanten och önskar att tiden kunde hoppa sex timmar framåt. Så varför inte skriva lite om den senaste veckan som varit intensiv och hektisk, därav uteblivit bloggande.

Inför en så lång resa som vi gör så är det mycket som skall göras. Fullmakter har skrivits, bankärenden har uträttats, pengar har växlats och familj och vänner har besökts. Jag måste tacka alla de som hört av sig och önskat lycka till de senaste dagarna, känns bra med ert stöd.
När vi nu kommer till Florida landar vi i Ft Myers, en mindre turistort på Floridas västkust. Det enda vi vet är att Emmy med den rosa skjalen skall möta oss på flygplatsen och det är hemma hos henne vi skall spendera det första dygnet. Henne och vår värd i Ft Lauderdale, 42 åriga före detta sjömannen, numera bodybuildaren Darrell, har vi funnit via couchsurfing.com, kan rekomenderas för alla ni som är ute och ser världen. Vi skall alltså ta oss över till östkusten och till seglingsmeckat Ft Lauderdale där vi kommer att utgå ifrån. Väl där är bil prioritet nummer ett då landet i väst inte erbjuder någon lokaltrafik att hänga i något träd över huvud taget.

Så till resan och rubriken. Vi kramade av en gråtande skara med familj och flickvän på Kastrup. Därifrån gick rutten via Düsseldorf. Jonas pratade långt och heligt om den enorma currywurst han skulle trycka i sig väl framme i det tyska riket. Tyvärr blev det ingen korv, däremot en gemytlig “äkta” italiensk bodega och ett par tyska öl. Framröstad som klar etta blev Bitburger, eller som de säger här nere; Bitte ein Bit!

Comments are closed.