Medvinden

Southwind IIIFlower

Floridiansk storstädning.

Nu har det gått lite mer än en vecka sedan vi satt hemma hos Joe och skrev under en gulblekt papperslapp och skakade hand. Veckan som gått har till mycket bestått av städning. Joe verkar vara den typen av människa som ser det värdefulla i varenda liten pryl. Han har lagt fruktansvärt mycket “bra att ha” grejer här och var i båten. En del är ju verkligen bra att ha, som två kilo slangklämmor och reservdelar till motorn, men vi får kasta mängder av gamla rostiga prylar, oljeindränkta linor och gubbens gamla kläder.

Bland allt otrevligt vi stött på kan nämnas ett par ödleskelet, döda kackerlackor, mögel och två paket 30 år gammal nödmat. Hon har verkligen inte blivit ordentligt städad på hur länge som helst och det skall bli skönt när vi väl är klara! Saker och ting tar verkligen lång tid. Dels för att man hela tiden ser nya smågrejer att pilla med och dels på grund av alla trevliga människor vi stöter på dagarna i ända. Alla som kommer förbi, såväl andra båtägare som ett gäng cyklister i svarta tajts och neongula västar, vill snacka lite och önska oss lycka till. Speciellt äldre seglare är det roligt att snacka med. Hemma i Sverige möter man ofta en väldig skeptis av gammal “kloka” gubbar och andra besserwisser som dömer ut hela projektet med en fnysning. Här däremot är det de äldsta och erfarna som peppar mest. “Gör det nu medans ni är unga och njut”! Jag vet inte om det är för att vi är så unga eller om vi bara ser väldigt fattiga ut, men vi får massa saker av folk hela tiden. Av ett gammalt par som sålt sin båt fick vi kartor och pilotböcker över hela karibien och av en annan fick vi en gammal dinge (gummibåt som man har för att ta sig in till land då man ankrat). Dingen var i och för sig i dåligt skick, lite alger växer på den och vi måste limma en gummisarg, men en ny kostar upp emot 10 000 så vi blev väldigt glada.

Vi hoppas bli färdiga med städningen snart så att jag kan börja dra om elen som mest är ett virrvarr av kablar och lödningar. Jonas skall ta sig an det han gillar bäst, toan och när den är i bruks skick igen så vet vi alla vart vi kan finna honom. Skämt åsido så skall han ta sig an motorn vilket nog skall gå bra då den verkar vara i bra skick.

Tänkte passa på att tacka för alla kommentarer, både här på¨bloggen och i vår Facebook grupp. Det är kul att så många därhemma vill följa våra framsteg!

Varma hälsningar från Florida!

One Response to “Floridiansk storstädning.”

 1. February 2nd, 2009 at 21:05

  Sten says:

  Hallååå!!!

  Fan vad det verkar gå bra för er!! Drog mig till minnes det gamla alkemisten-citatet “när du vill någonting verkar hela universum för att du ska få din önskan uppfylld”. Verkar ju stämma i ert fall.

  Önskar er fortsatt lycka!

  Kram, Stenis