Medvinden

Southwind IIIFlower

Båten i vår ägo!

Äntligen har vi blivit legitima ägare till vår fina båt. Vi har väntat på att den amerikanska byråkratin skulle avregistrera Southwind så att vi kan registrera henne i Sverige. Igår var vi på banken med Joe (F.D. ägaren) och fick ett papper på att båten är såld till oss. Skönt det med tanke på gubbens ålder och hur jobbigt det hade varit ifall han sprungit och dött mitt i alltihopa
Sedan vårt senaste blogginlägg har vi farit runt Florida i jakt på utrustning till båten. Vi har kommit fram till att eBay i de flesta fall bjuder på de bästa priserna och om en vecka väntar det nog en laddning med paket på UPS store i Ft Lauderdale.
Efter ett tips ifrån en nyfunnen vän begav vi oss till Ericksen & Jensen, en båtaffär som säljer tillbehör till räktrålare till priser långt under de i båtsportaffärerna. Efter mycket om och men bestämde vi oss för 120 fot ankarkätting. Vi ser inte fram emot varje gång vi måste dra upp vårt ankare eftersom vi inte har något elektriskt ankarspel, men någon användning skall man väl ha för sin muskulösa kropp…
I dagsläget håller vi på att titta på vårt elsystem som tyvärr är ett litet ormbo av “smarta” kabeldragningar. Vi skall få hjälp av en båtelektriker som kallar sig “Spark” då hans spanska namn inte klingar så lätt här i staterna. Tyvärr har hans uttalade besök uteblivit, en typisk hantverkare alltså, men jag hoppas verkligen att han dyker upp på måndag.
Bortsett elsystemet så går allting i rätt riktning. Jonas pumpade upp vår dinge igår och den verkar hålla luften (Vi fick dingen av ett gammalt par som inte behövde den längre). Vi har beställt in vår tredje besättningsman, ett Monitor vindroder som med hjälpa av vindens verkan styr båten i rätt riktning. VD:n Hans Bernwall, en svensk långseglare skickade ett långt och trevligt mail och önskade oss lycka till! Nu väntar vi bara på att de skall konstruera monteringen åt vår båt och skicka rodret.
Planen är att bottenmåla henne nästa vecka så att vi sedan kan segla ner till Ft Lauderdale då det är mycket lättare att fixa delar där nere.

Hälsningar ifrån ett åter solvarmt Florida!

Comments are closed.