Medvinden

Southwind IIIFlower

Då två blev tre!

Julkort? Återigen har vi varit upptagna med att få båten i skick för att seglas med! Som ni läste i förra blogginlägget fick vi hjälp med bland annat elen av “Spark”, en spanjor som med perfektion och New York accent sprang runt vår båt för att få liv i kablarna.
Efter att spanjoren var färdig tog henne tio sjömil upp i floden för att få ordning på bottnen. Lite otrevliga nyheter mötte oss dock med fler plastbölder (blisters) än väntat, ett läckande roder och en ganska dåligt skött undersida… Eftersom tiden tickade och vi båda blev ganska besvikna på allt merjobb vi beskådade erbjöd sig John, en av våra nya amerikanska vänner att hjälpa oss lite grand. Som tack erbjöd vi honom att segla med till Panama och rätt som det var hade John lagt sitt båtprojekt åt sidan för att jobba på southwind. Detta har varit oerhört bra men även med Johns hjälp räknar vi med att skjuta fram vår avresa till om ca. två/tre veckor. Vi kommer att segla från Ft Myers via Key West till Havana.
Vi skall ner i vattnet igen på måndag så jag hinner inte skriva mer nu, måste hem och spackla lite så att vi kan måla i morgon bitti. Kolla på våra bilder som jag precis la upp!
Carpe Diem

One Response to “Då två blev tre!”

  1. February 28th, 2009 at 15:33

    Agneta M says:

    Hoppas att arbetet flyter på bra för er nu och att ni kommer iväg som ni planerat. Lycka till!!