Medvinden

Southwind IIIFlower

Och tre blir fyra

Så var hela besättningen som skall ta Southwind till Panama på plats. Vår besättningskvinna, min (Oskars) flickvän Paulina kom till Miami International Airport för en vecka sedan. När vi väl var nere i Miami passade vi på att shoppa lite och tömma vår postbox där bland annat vårt vindroder väntade på oss. Veckan som gått har spenderats slitande i vårt anletes svett för att få pli på vår gamla dam. Som planerna nu ser ut skall vi försöka bli klara att lämna La Belle på torsdag och ta oss till Ft Myers för att göra en stor bunkring av mat och reservdelar inför seglingen.
Våra nyfunna couchsurfing vänner tänker hålla avskedsfest för oss i Ft Myers och vi hoppas på ett hejdundrans party. Efter Ft Myers styr vi mot Key West, så långt söderut man kommer i Florida för att där vänta in bra väder för överfarten till Kuba.

Just nu sliter vi med småpill, en fönster som läcker här, en pump som strejkar där. Ibland känns det som att ifall man lagar en sak upptäcker man garanterat en ny pryl som behöver vår kärlek. Men vi har börjat vänja oss vid att vara båtägare och ständigt ha hundra bollar i luften.

Att besättning dubblerades samtidigt som en hel drös prylar östes in har resulterat i en något stökig båt, eller skall vi dra till med jävla oreda. Detta tillsammans med oljebyte, nya revlinor och en storstädning skall prickas av listan innan vi lämnar vår älskade lilla by. Återstår bara att se ifall vi kan hålla vår tidsplan eller ej.
Håll i hatten, snart så seglar vi!

One Response to “Och tre blir fyra”

  1. March 10th, 2009 at 17:19

    Agneta M says:

    hej på er! Vi håller tummarna för er att ni ska komma iväg som planerat. Och att era vänner ordnar en riktig brakfest för er!! Kramar fr Agneta & co