Medvinden

Southwind IIIFlower

Framme i Key West!

Najs

american-flag(1) Enlish version below
Efter tre dagar till havs kom vi så äntligen fram till vår turkosblå ankarplats utanför semesterorten Key West. Eftersom vi hade motvind under hela seglatsen tog det lite längre tid än det borde, men för oss var det en bra övning.
Så fort vi kom utanför Fort Myers kopplade vi in vår autopilot, som snabbt döptes till Anton då hade styrde som en riktig sjöman. Tyvärr gick Antons fäste sönder, så klart klockan två mitt i natten, klockslaget då allt går åt helvete. Efter fyra timmars slit med borrmaskin och bågfil gav vår svenska envishet resultat, och Anton kunde åter ta över rorkulten.
Andra saker som vi nu tar itu med är en liten läcka i vasken, en spis som bestämde sig för att inte längre gilla sina fästen och så klart skall vi utforska Key West. På Onsdag verkar vädret för en segling till Dry Tortugas lovande och därifrån skall vi invänta bra väder för en översegling till Havana. Äntligen kanske vi kan få komma ifrån USA och få uppleva lite avslappnad Karibisk livsstil!

Vi hörde att våren kommit igång där hemma och kan bara önska er lycka till med den och Påsken. Glöm inte att titta på våra nya bilder!
Jonas, Paulina och Oskar

After a three day long ruff trip, with south winds only, we’re now finally anchored at Key West. Our trip was a great test for the boat and the crew. We had som problems with a bracket for the autopilot that broke two a clock in the morning. Jonas and I had to spend four very funny hours until our autopilot, who we named “Anton” finally could steer again.

We’ll try to depart for Dry Tortugas on Wednesday and wait there for good weather sailing to Havana. Please take a look at “bilder” above to see our trip in pictures!

Safe sailing!
Jonas, Paulina & Oskar

One Response to “Framme i Key West!”

  1. April 6th, 2009 at 20:07

    Linda says:

    Lycka till med övergången till Cuba!! Hoppas allt flyter på!! Är såååå avundsjuk på er!! Vi vill oxå segla, dyka och resa nuuuuu!!
    Take care and be careful!!
    //L&T