Medvinden

Southwind IIIFlower

Paragrafryttare och Vädergudar.

Med vår vanliga otur har allt varit emot oss även de senaste dagarna. Det började bra, ända tills vi skulle hämta ut vårt sista paket ifrån Fed-Ex. Det hade blivit något fel och våra namn stod inte med som mottagare utan bara Emily, vars adress vi lånat. Den vänliga tankten bakom disken vägrade oss bestämt att hämta ut paketet och vi fick snällt ge oss, inget paket -avresan fick skjutas upp. Tyvärr missade vi ett bra väderfönster. Här sitter vi i Fort Myers med Sydlig vind, precis därifrån Key West ligger. Både jag och Jonas frågar oss var medvinden är?

Vi kommer lämna härifrån i morgon i alla fall och kryssa oss ned till Key West. Vi lämnar tidigt i morgon bitti och hoppas vara framme någon gång under torsdag förmiddag. “Tyvärr” så är det bara massa högtryck över Florida just nu och vinden envisas med att blåsa från syd. Förhoppningsvis kan dock ett lågtryck pressa ned lite östlig vind över Dry Tortugas som är utgångspunkten för överfarten till Havana. Eftersom Golfströmmen, den som värmer upp er där hemma, gör mellan 1,5 och 2 knop västlig, måste man ta sig så långt österut som möjligt för att kunna få en trevlig överfart. Vi vill också ha vind ifrån Öst och framför allt inte ifrån väst så att ström och vågor går emot varandra.

Tyvärr har det inte blivit mycket tid över för att skriva om allt kul som händer. Det är inte bara misär och hårt jobb. Vi träffar hela tiden massvis med intressanta och roliga människor och jag hoppas att det framöver finns mer tid att skriva om allt vi pysslar med. Uppkopplingen här är dessvärre för långsam, annars hade jag laddat upp lite nya bilder.
Carpe Diem som min morbror brukar säga!

One Response to “Paragrafryttare och Vädergudar.”

 1. April 5th, 2009 at 13:56

  Andreas och Karin says:

  tjena boys!

  Nej det ar inte alltid latt att saga nar man verkligen kastar loss. Vi hade paketproblem och det andra i Panama…

  Vad har ni installerat for utrustning pa baten sen ni kopte den?

  Verkar iaf lovande att det troligtvis inte kommer bli sapass langa koer i Panama Kanalen detta aret (vad jag last mig till)

  Hall koll pa noonsite.com

  Vi drar hem pa fredag efter 567 dagars resande.

  Lycka till
  Andreas Karin