Medvinden

Southwind IIIFlower

Cay Caulker

Efter ett par dagar i San Pedro började vi tröttna på den lite ruffiga ankringsplatsen som var livligt trafikerad av dykbåtar, vilka inte visade någon hänsyn till oss seglare som låg för ankar. Tyvärr dog ju vår PC och vi var nu tvungna att ordna med vår back up dator, vilket inte är helt lätt då man skall ladda ner stora filer på ett långsamt internet. En eftermiddag var jag och Jonas på väg ut till båten efter en mindre lyckad visit på internetcafet. Förföljda av otur slutade såklart vår dingemotor att fungera. Fram med Paddlarna! Både jag och Jonas tog i för kung och fosterland men ändå tryckte vinden och strömmen oss bakåt, in mot land. Till vår stora lättnad såg vi hur en båt på avstånd hissade i sin dinge och körde till vår undsättning. Döm av vår förvåning när vår Franska vänner ifrån Los Morros, Kuba satt i båten. Även våra räddare blev glatt överraskade och efter att de bogserat oss hem erbjöd sig mannen att ta sig en titt på vår motor då han är mekaniker. Han föreslog att vi skulle segla ner till Cay Caulker, en avslappnad liten Ö sju sjömil söderut. Sagt och gjort, tre timmar senare låg vi för ankar i en mycket lugnare och mysigare vik. Dagen därpå stack vi över till fransmännen, som av en slump hade en exakt likdan dingemotor som vi… Förgasaren rengjordes, likaså vår bensintank som hade stora klumpar i bränslet, och strax spann vår motor återigen som en katt.
Att vi återigen kunde åka dinge firade vi med en tur till barriärrevet. Så fort vi kom fram upptäckte vi en stingrocka under båten, snabbt var vi alla tre i vattnet. Efter ett par minuter simmade vi med åtta stycken stingrockor, mycket häftigt. Så klart varade inte den fina stunden i mer än en kvart då en parkvakt kom och sa att vi behövde en guide med oss för att få snorkla i naturparken. Lite snopna men ändå glada över vårt möte med rockorna återvände vi till Southwind.
Vi stannar här tills i morgon då vi planerar att segla till någon ö söderut där vi kanske kan få ankra lite mer ensamma. Vårt mål är sedan en atoll ö som ligger utanför barriärrevet. Belize har två sådana öar, Mexiko en, annars får man leta i Söderhavet efter liknande platser…
Tyvärr är internet ännu för slött för bilder men vi lyckade i alla fall få upp bilderna fram till Havanna…
(sting)Rocka fett!
Oskar

3 Responses to “Cay Caulker”

 1. May 19th, 2009 at 08:30

  halina petersen says:

  “Dödlig som en bajonett”
  Stingrockan är en platt, triangelformad fisk som är vanlig i tropiska vatten. Sitt namn har den fått av den giftiga taggen på sin stjärt. Det är ovanligt att människor dör efter att ha stuckits av en stingrocka, men enligt experten David Ireland kan den vara dödlig.

  – Om den träffar vitala organ är den lika dödlig som en bajonett, säger han till The australian news.

  Be careful
  and have fun

  stor kram till er alla

  Halina
  halina

 2. May 20th, 2009 at 02:16

  Oskar says:

  Vi får väl hoppas att vi inte skall behöva fäktas med någon rocka i så fall!

 3. August 10th, 2009 at 16:39

  Jan Johansson says:

  Ja, bilder saknas ibland, ser fram mot att läsa längre av dina inlägg och få se lite bilder.

  /janne