Medvinden

Southwind IIIFlower

Hemma igen.

Så sitter man här hemma igen, i trygga Sverige, medan orkansäsongen verkar ha kommit igång borta i Karibien. Eftersom vår båt ligger tryggt förtöjd i marinan, omgärdad av bergskedjor, behöver vi inte oroa oss! Hemkommsten var till en början lite kylig men man vänjer sig snart.
Jonas har redan åkt tillbaka till Oslo där han kunde återfå sitt gamla jobb hos apotekslagret. Dock hann vi fira hans födelsedag som såklart innehöll Margaretas (Jonas mamma) mytomspunna och efterlängtade prinsesstårta, mums!

På vägen hem så hann jag och Jonas med New York i fyra dagar. Det var ett häftigt besök, för Jonas ett kärt återseende, för mig gav det mersmak. Vi vandrade runt i staden och insöp atmosfären. Trots den knappa tiden hann vi med många sevärdheter såsom Wall Street, Central Park, 5th Avenue och mycket därtill!

Jag lovade i förra inlägget fler bilder och videor. Tyvärr ligger de på en hårddisk som råkar vara i Oslo. Så fort vi kan skall de dock upp på webben. Dock har jag börjat uppdatera informationen på hemsidan och började med informationen om Båten. Jag försökte göra det begripligt genom att länka förklaringar på konstiga båttermer, så jag hoppas att alla landkrabbor skall kunna hänga med.

Ha det bra så länge, så håller vi er uppdaterade med bilder inom kort!

P.S. Såklart längtar vi efter vår kära båt!

5 Responses to “Hemma igen.”

 1. August 20th, 2009 at 12:49

  Jan Johansson says:

  Seglade för första gången på över två år, det funkade och jag är så glad, var darrigt men det gick

 2. August 21st, 2009 at 18:27

  Jan Johansson says:

  Tur att det finns säkra marinor om man gör ett uppehåll i resan.
  Vi var själv ute ett par timmar i torsdags, fixade det så jag är på god väg att få tillbaka mina sjöben

 3. August 22nd, 2009 at 16:06

  Jan Johansson says:

  Lagt ut bilder på båten http://jannessally.blogg.se/

 4. August 22nd, 2009 at 16:08

  Jan Johansson says:

  Lagt in bilder på min båt
  http://jannessally.blogg.se/

 5. August 23rd, 2009 at 19:15

  Jan Johansson says:

  Ja, och det kommer hon att vara tills jag fått ordning på henne, tar nog ett tag.