Medvinden

Southwind IIIFlower

Första Elbåten… not

Läste precis denna artikeln på DN med artikeln; “den första elbåten”. Det blir ju nästan lite komiskt för oss seglare. Vill man vara miljövänlig är ju segling helt klart det enda alternativet, vad göra om man får elfel mitt utt någonstans. Det verkar inte särskillt lockande. Kom även att tänka på våra vänner Diana och Rolf som vi mötte i Havanna. De hade Elmotor på sin S/Y Yvette. Inte för att de kunde göra några 20 knop, det handlar mest om att ta sig in och ut ur hamn. Faktum kvarstår dock, alla miljömedvetna båtfolk borde segla!

Jag skall även passa på att be om ursäkt för uteblivna blogginlägg, samt utebliva bilder och video ifrån resan. Till mitt försvar har jag nytt heltidsjobb och flytt till Malmö. Jag skall dock försöka ta mig i kragen och slutföra allt ifrån den första etappen ifrån vår resan.

One Response to “Första Elbåten… not”

 1. October 27th, 2009 at 03:43

  Jim & Mary Tyner says:

  Hey, guys,
  We’re looking forward to your photographs but we can understand that you have other priorities right now – like working and making money!
  Hurricane season has been very kind to us and the most active part of the season (historically) is behind us now. The locks on the Okeechobee Waterway have reopened so there is lots of boat traffic now.
  Joe has just returned to LaBelle from his summer in Kentucky. He celebrated his 80th birthday on Sunday. He says he’s not ready to return to “work” at the marina so Jim is still acting as dockmaster.
  Hope you are able to return to sailing this winter!
  Cheers,
  Mary