Medvinden

Southwind IIIFlower

Den nya besättningen…

English version below…
Som tidigare meddelats har Anders Gemmel sagt jag till att segla med ifrån Panama. Nu har även Per-Ivar hoppat på projektet. Igen kan man säga då det var Per-Ivar och jag som först planerade resan tillsammans efter en skidsäsong i Alperna 2007. Per Ivar kommer hoppa på i Tahiti i mitten av sommaren.

Det är oerhört kul att få in lite folk som är genuint peppade på seglatsen. Det har under höst och vår känts lite tungt emellanåt att vara ensam om att dra ihop det hela. Det var också en anledning till att jag inte ville segla över Stilla Havet utan en fast First Mate. Det är viktigt att besättningen är peppad så att man kan stötta varandra när det känns tungt, vilket det ju kan göra ibland.

Hur om helst har jag skrivit lite om besättningen här för er som är nyfikna… Har även gett Per-Ivar och Anders egna logins till bloggen, så i framtiden kommer det säkert lite inlägg ifrån dem!!

I’ve now known that Ander Gemmel, a very old friend of mine, will join me in Panama and be my First Mate on the trip towards Australia. A couple of days ago, another friend, Per-Ivar, said that he will join us in Tahiti this summer. Per-Ivar were into the project when we first started planning in 2007, and I always hoped that he would come and sail with me!

It’s really nice to get other people into the project. During the autumn and spring, I’ve been all alone in the planning which can be tough some times. I didn’t want to plan a South Pacific crossing without a first mate that would be on for all of the trip. It’s important that the crew is dedicated so that you can help each other to stay positive when you’re feeling blue.

I gave both Per-Ivar and Anders logins to the blog, we can all look forward into some post from them in the future!!

Comments are closed.