Medvinden

Southwind IIIFlower

Karta över seglatsen

English version below…

Satt precis och pillade fram en karta i google maps över vår seglats hittills. Försökte få till det så verklighetstroget som möjligt även om kanske några linjer går över land… Ni hittar kartan här.

Har i dagarna fått kontakt med Karsten Staffelt genom OSK. Karsten är bosatt i Panama City och hjälper nordiska seglare som rör sig i området. Jag hade lite funderingar kring riggare i Panama samt vätetiden för att gå igenom kanalen. Jag har tidigare hört andra seglare berätta att de fått vänta upp till tre veckor för att gå igenom. Efter den ekonomiska krisen så har dock skeppstrafiken minskat och enligt Karsten var det i april månad förra året mindre än en veckas väntetiden för små seglebåtar som min. Detta är ju verkligen en positiv nyhet!

Jag håller även på att lista upp inköpen som skall göras. Det handlar om reservdelar till inom- och utombordsmotorerna, en ny dator och en hel del annat smått och gott. Tråkiga utgifter men så klart nödvändigheter. Det är i alla fall kul att vara igång med projektet igen. Mindre än en månad kvar till det tropiska klimatet! Även om snön här i Skåne inte varit så där slaskig som den brukar så längtar jag ändå efter palmer och bad i det turkosblå vattnet.

Segla lugnt

I’ve just made a Google map over our sail-trip so far. I tried to make it as close to reality as possible, even though a few lines hit land here and there… You’ll find the map here.

I’ve just got in contact with the Danish sailor, Karsten Staffelt, through the Swedish crusing club OSK (our version of the SSCA). He lives in Panama City and tries to give a helping hand to all Scandinavian sailors in the area. I had some thoughts about riggers in Panama and the current cuing time before a transit. I’ve heard sailors talking about two to three weeks of waiting before you can transit. Although, after the financial crisis, the worlds shipping fleet haven’t been very busy and last April, you had to wait for less than a week. This is really nice news!

I’m also making lists of what to buy before leaving Sweden. Spare parts for the engines, a new computer and a lot of small but expensive stuff. Despite these costs, it feels really nice to be working with this project again. The tropical climate is now less than a month away. No more snow (even though I like that too)!

Stay Tuned

Comments are closed.