Medvinden

Southwind IIIFlower

Vägen tillbaka

Nu har det gått (alltför) lång tid sedan senaste blogginlägget. Men nu har det  börjat hända lite saker värda att skriva om…

För det första så har Jonas bestämt sig för att sätta seglardojorna på hyllan för gott. Vi skiljs som vänner, han är bara inte sugen på någon mer segling.
Det är däremot jag! Men eftersom jag inte vill segla ensam har jag varit tvungen att leta reda på en duglig besättningsman. Detta var lättare sagt än gjort, men efter många om och men, har nu äntligen Anders Gemmel, numera förste styrman Anders Gemmel, svarat ja.
Anders och jag har båda sommarhus i Vitemölla och har på somrarna växt upp tillsammans. Det var mycket lek med båtar, segel och vindsurfing. Anders har precis som jag en passion för havet. De senaste tre åren har har spenderat i Norrländska Umeå för att läsa till Jägmästare. Anders har även haft ett sommarjobb där hans uppgift var att räkna granar, något som säkert kan komma väl till pass när han skall spana efter båtmaster längs horisonten.

Jag kommer flyga tillbaka till Guatemala den 13 mars. Där möter jag upp med Leo och Jens. Leo och jag gick i samma gymnasium och tillsammans med hans bror skall de följa med mig en bit på vägen för att lära sig om segling och båtliv. De har planera på att själva bli båtägare i framtiden.
Vi tre kommer ta båten ner till Panama för att gå igenom kanalen. väl där nere möter Anders upp i Maj och så börjar den långa seglatsen. Målet är Australien…

Men än är vi inte där. Först skall jag jobba färdigt i Köpenhamn, flytta hem min saker och skaffa alla reservdelar och annats som jag behöver ha med mig till båten.
Som sagt var det lång tid sedan det blev uppdaterat men jag skall bättra mig på den punkten!

Vi syns snart, segla lungt

Comments are closed.