Medvinden

Southwind IIIFlower

Sista veckan i Sverige…

iconuk English version below…
De senaste dagarna har jag gjort en hel del inköp till båten ifrån eBay. Det är allt ifrån reservdelar till motorn, en ny kartplotter, och lite schysta hattar… På lördag flyger jag till Florida. När jag kommer till dit skall jag bo hos Emily, en vän vi mötte via CouchSurfing sist vi åkte till Florida.
Innan lördag återstår det en vecka med flytt, att säga adjö till vänner samt att försöka få ordning på alla papper och alla prylar som skall med till Guatemala.

Jag har pratat lite grand med Jens och Leo. De skall möta mig i San Pedro Sula, Honduras, dit jag flyger den 16 mars ifrån Florida. Vi tar oss därifrån vidare till båten. Förhoppningsvis är allt som det skall ombord, förutom att vi kommer behöva skrubba rent allting med väteperoxid och klorin för att få bort allt mögel. Det är dock inget konstigt att en båt som står oanvänd så pass länge i tropikerna får lite mögel ombord…

En trevlig nyhet är att vi blir tre stycken på resan ifrån Panama mot Tahiti. Det är min vän och arbetskamrat som jag mötte på cocktailbaren jag arbetade på i Köpenhamn. Stefan Stöjberg Krogh heter denna glada danska kock och kommer bli ytterst bra sällskap ombord på den långa seglatsen över Stilla Havet. Stefan möter upp i slutet av april i Panama.

Lite nervöst är det hur som helst just nu. Det kommer nog inte släppa för än jag är på plats ombord på Southwind igen och ser så att hon flyter…

Oskar

iconuk

The Last week in Sweden…

The last day’s Ive been buzy shopping at eBay. It’s for exapmle spare engine parts, a new chart plotter and some nice hats… When I arrive in Florida I’ll stay with Emily, a friend I met at CouchSurfing the last time we we’re there.Before saturday I have to move apprtments, say goodby to my friends, and get all the paper works and stuff ready for Guatemala.

I’ve been talking a little bit with Leo and Jens. Tey’ll meet me up in San Pedro Sula, Honduras, where I fly the 16th of march. From there we’ll take a bus and a boat taxi to get to our marina. Hopefully is everything as it should be at the boat, except all the meldew, but som clorax should fix that problem.

A very nice news is that Stefan Stöjberg Krogh, a Chef I met at work in Copenhagen will meet up in Panama and sail with us thorwards Tahiti. It’s very nice to be a crew of three people on that long journey.

I’m a little bit nervous right now. I’m sure it’ll stay that way until I reach the boat to see for my slef taht it’s not on the bottom of the river…

Oskar

Comments are closed.