Medvinden

Southwind IIIFlower

Tahanea

engEnglish version below…
Den femtonde, dagen efter nationaldagen, lämnade vi Hao för att segla mot Tahanea. Två dagar senare gick vi genom revöppningen till denna numera obebodda atollö. Jag skriver numera då det finns rester av människor; några hus och en kyrka. Vi hittade även en ny grav ifrån 2007. Troligen har mannen tidigare vistats på ön.

Vi beslöt att flytta båten till ett pass precis utanför där husen liggen för att komma undan vågorna. Igår snorklade vi i passet och stötte på revhaj och sköldpaddor bland den helt fantasiska korallen. Vi var tvungna att lägga ut två ankare och två linor in till land för att ligga säkert då tidvattnet går in och ut med tre knops fart. Lite riskabelt var det då passet är ganska smalt men nu ligger vi helt underbart fint.

Idag skall vi snorkla runt med vår harpun för att försöka ordna fisk till grillning på stranden ikväll. Detta är verkligen en söderhavsidyll och vi skall njuta varje dag vi är här. Ha en bra sommar där hemma, det lovar jag att vi har här nere!
Tahanea
eng
We left Hao on the 15th and set course towards Tahanea. We came in through the pass of the reef in the morning the 17th of July. The Atoll is currently uninhabited, but formerly had a civilization so there’s some left houses and a church. We also found a grave from 2007, probably someone who used to live here.
This morning we moved the boat to stay right in a pass which is protected from the swell. We had to put out two Anchors and two lines to shore since the tidal current flows back and forth with about 3 knots. The corral here is really beautiful and yesterday I saw a turtle and some blacktip reefsharks right where the boat now is moored.
We’ll try to spear some fish and have a barbecue on shore tonight. Until next time, have a great summer, we do down here in the Southern Ocean!

Comments are closed.