Medvinden

Southwind IIIFlower

Semester på Fiji

Så vart Fiji avklarat i ett navs. Det hela började lite tråkigt i huvudstaden, Suva, då vi missat att man skulle anmäla sin ankomst 24h innan till tullen, vilket, ifall man missade, kunde leda till en böter på 5000 US$. Mindre trevligt tyckte vi. Som tur var slapp vi undan men en skriftlig varning. Det hela tog dock två dagar i anspråk och vi blev kvar i Suva över helgen. Smutsiga industrihamnar är ju inte det häftigaste man kan uppleva, så vi spenderade den största delen av tiden med att shoppa eller inmundiga det lokala ölet, Fiji Bitter.
Efter fyra dagar i Suva seglade vi vidare mot Castaway Island. Anledningen att vi valde just denna ö var att Phils familj är goda vänner med ägaren av resorten på ön som är ett av de bättre i Fiji. Vi blev så klart väl omhändertagna och visade runt. Vi blev kvar ett par dagar och hängde på stranden, spelade volleyboll, simmade och dök. Det var några trevliga dagars semester. Väl på Castaway fick vi tips om en ö med många backpackers och bra party. Därför tog vi oss på fredagen mot Beach Commer. Ön var verkligen liten, och beskrivningen vi fått stämde väl in. Förutom att mingla runt i sandbaren hann vi med två dyk på ön. Efter helgen seglade vi så vidare mot Lautoka, ännu en industrihamn, för att klarera ut ur Fiji och ta oss vidare mot Vanuatu. Det är nu i slutet av säsongen och vi hinner inte se allt då vi måste vara i Australien innan det är dags för cyklonerna att ha sitt lilla roliga ute på havet. Tyvärr har vinden varit usel den senaste veckan. Vi stannade två dagar extra i Lautoka för att invänta bättre vind, detta förgäves. Vi guppar i skrivande stund runt i tre knop utan hopp om att det skall blåsa upp innan vi når Tanna, förhoppningsvis på onsdag morgon. Men vi skall väl inte direkt klaga, det är varmt och vi kan bada nu när båtfarten är så låg. En hel del böcker blir lästa och vi har det i övrigt väldigt väl.

One Response to “Semester på Fiji”

  1. October 21st, 2010 at 20:56

    Mary Tyner says:

    It doesn’t matter how much time you have, there’s never enough time to do and see everything you want to do and see. Enjoy Vanuatu !